• Home
  • Totaallogistiek

Totaallogistiek

Bent u op zoek naar een manier om alle logistieke taken op een overzichtelijke manier uit te kunnen voeren? Dan is de totaallogistiek een onderwerp wat u wellicht kan interesseren. Hierdoor is het namelijk mogelijk om alle diverse aspecten uit de logistiek te combineren, zodat uw bedrijfsdoelen op effectieve en efficiënte wijze gerealiseerd kunnen worden. Wilt u meer weten over hoe totaallogistiek in elkaar zit? Dan bent u hier op de goede plek. We leggen u namelijk alle facetten van totaallogistiek uit. Bovendien bespreken we ook waarom totaallogistiek een toegevoegde waarde voor uw bedrijf kan hebben.

Wat is totaallogistiek?

Totaallogistiek is het begrip dat gebruikt wordt wanneer we het hebben over een combinatie van diverse soorten logistieke processen. Logistiek is uiteraard een heel breed onderwerp en het omvat vele soorten werkzaamheden. In principe draait het bij logistiek erom dat u op een snelle en veilige manier producten, materialen of andere goederen van A naar B transporteert. Maar hier houdt het echter niet op. Zo zijn er honderden extra elementen die ook onderdeel zijn van logistiek. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het regelen van de benodigde papieren, opslag of montagewerkzaamheden. Bij totaallogistiek worden zowel dit basisproces, evenals als alle extra elementen, uitgevoerd door één organisatie. Transport & Lifting Twenthe lost dan alle logistieke vraagstukken op door middel van

  • Expertise
  • ervaring
  • een uitgebreid netwerk van betrouwbare partners.

Waarom transport uitbesteden?

In veel gevallen kiezen bedrijven ervoor om alle logistieke processen, dus de totaallogistiek, te laten uitbesteden door een professioneel bedrijf. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. Allereerst is het vaak zo dat een bedrijf simpelweg expertise en ervaring tekort komt wat betreft logistieke processen. In zo’n geval kan het heel handig zijn om het transport uit te laten besteden. Zo kan het bedrijf zich focussen op zijn sterke kanten, zoals bijvoorbeeld het productieproces. Daarnaast zijn er nog meer voordelen verbonden aan het uitbesteden van transport. Heeft u er bijvoorbeeld al eens over nagedacht hoeveel kosten u zowel op korte termijn als op de lange termijn wel niet kunt besparen als u ervoor kiest om het transport te laten uitbesteden? Bedrijven die gespecialiseerd zijn in totaallogistiek kunnen het proces tot in de puntjes optimaliseren.

De mogelijkheden van totaallogistiek

Bij totaallogistiek draait het dus niet alleen om het vervoeren van goederen, maar om alle processen die onderdeel zijn van de logistiek. Het opslaan van goederen, de personeelskoste of verzekeringen zijn slechts enkele voorbeelden van de relevante aspecten die erbij komen kijken. Ook worden plannen bij totaallogistiek niet alleen uitgevoerd, ze kunnen namelijk ook uitgedacht en opgelost worden. En of dit nu via de weg, de zee of de lucht gaat, er zit geen limiet aan de mogelijkheden van totaallogistiek.

De kosten van transport uitbesteden

Uiteraard zitten er wel kosten verbonden aan het uitbesteden van transport en logistiek. Als u er echter zeker van wilt zijn dat uw logistieke activiteiten op een zorgvuldige, efficiënte en effectieve wijze uitgevoerd zullen worden, dan is uitbesteding de meest verstandige optie. Cruciale fouten in het logistieke processen kunnen namelijk leiden tot duizenden euros in schade en het kan ook de relatie met uw klanten negatief beïnvloeden. Als je ervoor kiest om de logistieke werkzaamheden uit te besteden, dan is de kans op logistieke fouten vele male kleiner. Bent u benieuwd naar de kosten van totaallogistiek voor uw bedrijf? Vraag dan gerust een offerte aan!

Nog vragen?

Staat uw vraag er niet bij?
Neem dan contact met ons op.

Wat onderscheid jullie?
Wat ons als Twentenaren kenmerkt is het noaberschap: elkaar helpen en staan voor wat je zegt. Doorvertaald naar onze organisatie betekent dit betrouwbaarheid, loyaliteit, klantvriendelijkheid en ook vakmanschap. Niet in woorden, maar in daden.
Hoeveel jaren ervaring hebben jullie?

In het veelzijdige en dynamische wereldvak dat logistiek heet, hebben wij bewezen een kundige partner te zijn. Als dienstverlener in totaallogistiek, verhuur en ontwikkeling van logistieke concepten kunnen wij putten uit jarenlange ervaring.

Kunnen jullie ons volledig ontzorgen?

Ontzorgen staat bij Transport & Lifting Twente op nummer één. Zo kunnen wij als voorbeeld alle vergunningen en (douane)documenten voor u regelen. U kunt zich altijd volledig concentreren op uw kerntaken én uw business.

Wat kunnen we verwachten van jullie als partner?

'Een man een man, een woord een woord': bij Transport & Lifting Twente ervaart u dit in de praktijk. Afspraak is afspraak: u verwacht immers precisie-logistiek. Overigens werken wij uitsluitend met partners die ook logistieke excellentie nastreven.

Hoe kunnen we contact met jullie opnemen?

Bel ons kantoor
0548 820 970

E-mail ons
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Regisseur voor uw
logistieke behoefte

Twentse nuchterheid, daadkracht, een groot netwerk en
vele jaren ervaring. Met dit DNA is Transport & Lifting Twente
dé regisseur voor uw logistieke behoeften.
Contactgegevens

Bel ons kantoor
0548 820 970

E-mail ons
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© Transport & Lifting Twenthe. Alle rechten voorbehouden.
Ontwerp en realisatie: Identiteit & Media.