Zwaar transport

Voor het vervoeren van objecten, materialen of ladingen is normaal gesproken al een goed functionerend logistiek proces nodig. Bij het vervoeren van zwaar transport komen er echter nog een stuk meer aspecten bij kijken. Het extra gewicht van de ladingen kan namelijk voor moeilijkheden zorgen indien men hier niet genoeg aandacht aan besteedt. Gelukkig zijn er bedrijven die deze last op zich op kunnen nemen. Zo kunt u bij Transport & Lifting Twenthe terecht als u hulp nodig hebt bij het vervoeren van zwaar transport.

Wat wordt er bedoeld met zwaar transport?

Met zwaar transport wordt er bedoeld dat de ladingen zo veel zwaarder zijn dan gebruikelijk, dat men genoodzaakt is om aanpassingen aan het reguliere logistieke proces te maken. Het gaat hierbij niet om een paar kilo’s meer, maar om honderden kilo’s of enkele tonnen. Hoewel veel mensen er vanuit gaan dat er niet veel aanpassingen gemaakt hoeven te worden voor zwaar transport is het tegendeel waar. Het kan zijn dat de route aangepast moet worden en uiteraard is het in- en uitladen een stuk ingewikkelder.

De complicaties bij het vervoeren van zwaar transport

Het vervoeren van zwaar transport kan in sommige gevallen heel ingewikkeld zijn. Er zijn namelijk veel bruggen en tunnels in Nederland waarbij men te maken heeft met een maximale capaciteit. Het is dus niet mogelijk om de eerdere geplande route simpelweg te volgen. Ook kan het zijn dat er extra papieren en toestemming nodig is om het materiaal überhaupt te vervoeren. Hier hebben de meeste bedrijven geen ervaring mee, waardoor ze zonder de benodigde kennis wel eens in de problemen kunnen komen. Ook is er voldoende materieel nodig voor het inladen en later uitladen van de goederen, machines of materiaal dat vervoerd wordt.

Het belang van een goede logistieke planning bij zwaar transport

Een goede logistieke planning is noodzakelijk bij het vervoer van zwaar transport. Er zijn namelijk een stuk meer aspecten die bij dit gehele proces komen kijken. Het op de juiste manier plannen van al deze logistieke aspecten is iets waar sommige bedrijven weinig ervaring mee hebben. Daarom kan het een verstandig idee zijn om het gehele logistieke proces omtrent zwaar transport uit te laten besteden.

Zwaar transport uitbesteden bij TLT?

Bij Transport & Lifting Twenthe heeft u de mogelijkheid om het gehele proces van het vervoeren van zwaar transport te laten uitbesteden. TLT kan het allereerst zorgen voor het benodigde materieel dat nodig is voor het inladen van de lading. Vervolgens kunt u met behulp van onze planning de garantie krijgen dat uw ladingen op tijd zullen aangekomen op de gewenste locatie. Daarnaast kan TLT het dan ook voor elkaar te krijgen dat de zware ladingen uit de vrachtwagens worden gehaald. Zoekt u dus nog een partner die uw de zorgen van het vervoeren van zwaar transport kan ontnemen? Dan bent u bij Transport & Lifting aan het juiste adres.

De kosten van zwaar transport uitbesteden

Het is logisch dat u benieuwd bent naar de kosten van het laten uitbesteden van zwaar transport. Ten eerste kunt u zich allereerst beseffen dat het vervoeren van zwaar transport zowel kennis als capaciteit vereist. Vaak beschikken bedrijven niet over de tijd en het personeel om dit gehele proces in kaart te brengen en later uit te laten voeren. De kosten van het zelf regelen van het vervoer van zwaar transport zijn mogelijk lager dan bij het uitbesteden. Echter zijn de riscio’s vele malen hoger aangezien er toch heel veel komt kijken bij het vervoeren van zwaar materiaal. Om een indicatie te kunnen krijgen van een kostenplaatje kunt u het beste gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen bij TLT.

Nog vragen?

Staat uw vraag er niet bij?
Neem dan contact met ons op.

Wat onderscheid jullie?
Wat ons als Twentenaren kenmerkt is het noaberschap: elkaar helpen en staan voor wat je zegt. Doorvertaald naar onze organisatie betekent dit betrouwbaarheid, loyaliteit, klantvriendelijkheid en ook vakmanschap. Niet in woorden, maar in daden.
Hoeveel jaren ervaring hebben jullie?

In het veelzijdige en dynamische wereldvak dat logistiek heet, hebben wij bewezen een kundige partner te zijn. Als dienstverlener in totaallogistiek, verhuur en ontwikkeling van logistieke concepten kunnen wij putten uit jarenlange ervaring.

Kunnen jullie ons volledig ontzorgen?

Ontzorgen staat bij Transport & Lifting Twente op nummer één. Zo kunnen wij als voorbeeld alle vergunningen en (douane)documenten voor u regelen. U kunt zich altijd volledig concentreren op uw kerntaken én uw business.

Wat kunnen we verwachten van jullie als partner?

'Een man een man, een woord een woord': bij Transport & Lifting Twente ervaart u dit in de praktijk. Afspraak is afspraak: u verwacht immers precisie-logistiek. Overigens werken wij uitsluitend met partners die ook logistieke excellentie nastreven.

Hoe kunnen we contact met jullie opnemen?

Bel ons kantoor
0548 820 970

E-mail ons
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Regisseur voor uw
logistieke behoefte

Twentse nuchterheid, daadkracht, een groot netwerk en
vele jaren ervaring. Met dit DNA is Transport & Lifting Twente
dé regisseur voor uw logistieke behoeften.
Contactgegevens

Bel ons kantoor
0548 820 970

E-mail ons
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© Transport & Lifting Twenthe. Alle rechten voorbehouden.
Ontwerp en realisatie: Identiteit & Media.