Speciaal transport

Transport is een vrij breed begrip en kan veel zaken omvatten. Zo is valt het vervoeren van kippen onder transport, maar ook bij het vervoeren van zeecontainers spreekt men over transport. Toch is het zo dat voor de ene klus meer aandacht, planning en focus nodig is dan voor de andere. Bij Transport & Lifting Twenthe (TLT) hebben we al vele jaren ervaring met speciaal transport. Op deze pagina beschrijven we onder andere wat speciaal transport precies inhoudt en wat de mogelijkheden zijn bij TLT.

Wat wordt er bedoeld met speciaal transport?

Speciaal transport is het type transport waarbij men extra rekening dient te houden met een aantal factoren. Het houdt in dat er een aantal ingewikkelde aspecten komen kijken bij het vervoeren van de ladingen. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om transport dat qua afmetingen enorm veel ruimte inneemt. Ook het extra snel vervoeren van ladingen valt onder het begrip van speciaal transport. Daarnaast kan het zijn dat speciaal transport te maken heeft met de regelgeving. Zo zijn er voor het vervoeren van chemische materialen extra veiligheidsoverweging nodig. Soms moet er voor speciaal transport nieuwe vergunning worden aangevraagd bij de instanties. Al deze factoren zorgen ervoor dat speciaal transport ingewikkelder is dan regulier transport. Bedrijven die actief zijn in de transportsector dienen hier dus rekening mee te houden.

Tips bij het vervoeren van speciaal transport

Bent u van plan om binnenkort speciaal transport te gaan vervoeren? Zorg er dan allereerst voor dat je ruim van tevoren begint met de voorbereidingen. Bekijk allereerst hoe de ladingen vervoerd kunnen worden en of hier nog vergunningen of toestemming voor nodig is. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over het inladen, uitladen en de route waarover het transport vervoerd gaat worden. Vaak zijn hier vaak aanpassingen nodig ten opzichte van regulier transport. Bovendien moet ook het personeel voorbereid zijn om aan de slag te kunnen gaan met speciaal transport. Er zijn namelijk meer vaardigheden vereist dan normaal gesproken het geval is. Ten slotte is het noodzakelijk dat de vervoermiddelen over de juiste eigenschappen beschikken om het speciaal transport überhaupt te vervoeren.

Speciaal transport uitbesteden

Aangezien er heel veel komt kijken bij het vervoeren van speciaal transport kiezen veel bedrijven ervoor om dit type transport uit te gaan besteden. Dit is een logische en verstandige zet. Bij speciaal transport is er veel meer voorbereiding vereist, ook is het risico dat er iets mis gaat een stuk groter. Besteedt u het speciale transport uit? Dan is uw bedrijf niet aansprakelijk als er iets misgaat. Bovendien bespaart het uitbesteden van dit soort transport een hoop moeite, zorgen en kosten. U kunt dan het beste kiezen voor een bedrijf dat over de benodigde kennis en expertise beschikt omtrent het vervoeren van speciaal transport.

Speciaal transport laten vervoeren door TLT

Transport & Lifting Twenthe is de ideale partner die de taak van het vervoeren van speciaal transport voor uw bedrijf op zich kan nemen. Of het nu gaat om het vervoeren van heftrucks, extreem lange buizen of extreem zware opslagcontainers, bij TLT kunnen we het realiseren. Van tevoren bespreken we de situatie en daarna gaan onze specialisten aan de slag om de het logistieke plaatje op orde te krijgen. Vervolgens regelen we het benodigde materiaal en de papieren voor de klus zodat alles op tijd vervoerd kan worden. Bent u benieuwd naar de kosten van het uitbesteden van speciaal transport bij TLT? Dan kunt u op deze webpagina gemakkelijk een offerte aanvragen. Wilt u het speciaal transport niet laten uitbesteden maar kunt u wel (extra) vervoersmiddelen gebruiken? Dan heeft u bij TLT de mogelijkheid om het materiaal te huren.

Nog vragen?

Staat uw vraag er niet bij?
Neem dan contact met ons op.

Wat onderscheid jullie?
Wat ons als Twentenaren kenmerkt is het noaberschap: elkaar helpen en staan voor wat je zegt. Doorvertaald naar onze organisatie betekent dit betrouwbaarheid, loyaliteit, klantvriendelijkheid en ook vakmanschap. Niet in woorden, maar in daden.
Hoeveel jaren ervaring hebben jullie?

In het veelzijdige en dynamische wereldvak dat logistiek heet, hebben wij bewezen een kundige partner te zijn. Als dienstverlener in totaallogistiek, verhuur en ontwikkeling van logistieke concepten kunnen wij putten uit jarenlange ervaring.

Kunnen jullie ons volledig ontzorgen?

Ontzorgen staat bij Transport & Lifting Twente op nummer één. Zo kunnen wij als voorbeeld alle vergunningen en (douane)documenten voor u regelen. U kunt zich altijd volledig concentreren op uw kerntaken én uw business.

Wat kunnen we verwachten van jullie als partner?

'Een man een man, een woord een woord': bij Transport & Lifting Twente ervaart u dit in de praktijk. Afspraak is afspraak: u verwacht immers precisie-logistiek. Overigens werken wij uitsluitend met partners die ook logistieke excellentie nastreven.

Hoe kunnen we contact met jullie opnemen?

Bel ons kantoor
0548 820 970

E-mail ons
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Regisseur voor uw
logistieke behoefte

Twentse nuchterheid, daadkracht, een groot netwerk en
vele jaren ervaring. Met dit DNA is Transport & Lifting Twente
dé regisseur voor uw logistieke behoeften.
Contactgegevens

Bel ons kantoor
0548 820 970

E-mail ons
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© Transport & Lifting Twenthe. Alle rechten voorbehouden.
Ontwerp en realisatie: Identiteit & Media.