Extreem zwaar transport

Sommige materialen en objecten zijn zo zwaar dat ze vallen onder de categorie “extreem zwaar transport”. In het verkeer spreekt men bij extreem zwaar transport vaak ook over uitzonderlijk vervoer. Dit betekent dat het proces normaal gesproken ingewikkelder is dan bij het vervoeren van regulier transport. Niet alle voertuigen beschikken namelijk over voldoende capaciteit om extreem zwaar transport te kunnen vervoeren. Bij Transport & Lifting Twenthe bieden wij steun aan ondernemers die hulp kunnen gebruiken bij het vervoeren van extreem zwaar transport. Benieuwd naar de mogelijkheden? Dan bent u op deze pagina op de juiste plek.

De kenmerken van extreem zwaar transport

Het belangrijkste kenmerk van extreem zwaar transport is het gewicht dat vervoerd dient te worden. Dit is namelijk vele malen hoger dan het gewicht dat normaliter van A naar B wordt gebracht. Bij extreem zwaar transport kan men denken aan zware machines of materialen. Het vervoeren van zand valt bijvoorbeeld normaliter niet onder de categorie “extreem zwaar”, maar bij het vervoeren van zo’n 200 ton metaal is dit uiteraard wel het geval. Bij extreem zwaar transport dient men ook rekening te houden met het feit dat de voertuigen niet altijd dezelfde routes kunnen gebruiken. Zo beschikken vele bruggen namelijk over een maximaal totaalgewicht van de voertuigen die hier overheen rijden. Dit betekent dat vrachtwagens dan een andere route moeten zoeken om het extreem zware materiaal toch te kunnen vervoeren.

Hoe wordt extreem zwaar transport vervoerd?

Extreem zwaar transport kan op verschillende manieren worden vervoerd. Zo bestaan er speciale opleggers, diepladers of trailers die geschikt zijn voor het vervoeren van zwaar transport. Meestal is het ook verplicht om over transportbegeleiding te beschikken bij het vervoeren van extreem zware objecten of materialen. Ook het inladen en uitladen van extreem zwaar transport is een belangrijk element in dit algehele logistieke proces.

Extreem zwaar transport uitbesteden

Omdat de meeste bedrijven niet beschikken over speciaal ontworpen opleggers, diepladers of trailers die extreem zwaar transport kunnen vervoeren, kiest men er meestal voor om dit type transport te laten uitbesteden. Dit betekent dat een gespecialiseerd bedrijven het vervoeren van extreem zwaar transport zal uitvoeren. Het is een uitstekende oplossing. De kans dat er problemen zullen ontstaan is namelijk kleiner als men gebruik maakt van bedrijven die al veel ervaring hebben met het vervoeren van extreem zwaar transport. Ook houdt dit in dat het niet nodig is om allerlei vervoersmiddelen aan te schaffen voor het transport. Het uitbesteden van extreem zwaar transport is een ideale manier om risico’s te verkleinen en kosten te besparen.

De oplossingen van Transport & Lifting Twenthe bij extreem zwaar transport

Transport & Lifting Twenthe is de perfecte partner als het aankomt op het uitbesteden van extreem zwaar transport. Met onze logistieke oplossing zorgen wij ervoor dat de ladingen op een veilige en snelle manier op de plaats van bestemming zullen arriveren. We beschikken over de juiste voertuigen om de extreem zware ladingen te kunnen vervoeren. Ook qua materiaal is er heel veel mogelijk. Zo zijn we in staat het transport te regelen van diverse soorten materialen, voertuigen of machines. Wij raden u daarom ook aan om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden omtrent extreem zwaar transport te bespreken.

De kosten van extreem zwaar transport uitbesteden

Het zal voor u geen verassing zijn dat de kosten van het uitbesteden van extreem zwaar transport wat hoger zullen uitvallen dan bij regulier transport. Er zijn namelijk extra zaken waar men rekening mee dient te houden. Toch kunt u veel kosten besparen als u voor de juiste aanbieder zal kiezen. Daarom is Transport & Lifting Twenthe de ideale partner om mee samen te werken. Bij ons heeft u namelijk de mogelijkheid om op efficiënte en nauwkeurige wijze extreem zwaar transport te laten uitbesteden voor lage tarieven.

Nog vragen?

Staat uw vraag er niet bij?
Neem dan contact met ons op.

Wat onderscheid jullie?
Wat ons als Twentenaren kenmerkt is het noaberschap: elkaar helpen en staan voor wat je zegt. Doorvertaald naar onze organisatie betekent dit betrouwbaarheid, loyaliteit, klantvriendelijkheid en ook vakmanschap. Niet in woorden, maar in daden.
Hoeveel jaren ervaring hebben jullie?

In het veelzijdige en dynamische wereldvak dat logistiek heet, hebben wij bewezen een kundige partner te zijn. Als dienstverlener in totaallogistiek, verhuur en ontwikkeling van logistieke concepten kunnen wij putten uit jarenlange ervaring.

Kunnen jullie ons volledig ontzorgen?

Ontzorgen staat bij Transport & Lifting Twente op nummer één. Zo kunnen wij als voorbeeld alle vergunningen en (douane)documenten voor u regelen. U kunt zich altijd volledig concentreren op uw kerntaken én uw business.

Wat kunnen we verwachten van jullie als partner?

'Een man een man, een woord een woord': bij Transport & Lifting Twente ervaart u dit in de praktijk. Afspraak is afspraak: u verwacht immers precisie-logistiek. Overigens werken wij uitsluitend met partners die ook logistieke excellentie nastreven.

Hoe kunnen we contact met jullie opnemen?

Bel ons kantoor
0548 820 970

E-mail ons
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Regisseur voor uw
logistieke behoefte

Twentse nuchterheid, daadkracht, een groot netwerk en
vele jaren ervaring. Met dit DNA is Transport & Lifting Twente
dé regisseur voor uw logistieke behoeften.
Contactgegevens

Bel ons kantoor
0548 820 970

E-mail ons
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© Transport & Lifting Twenthe. Alle rechten voorbehouden.
Ontwerp en realisatie: Identiteit & Media.