Bijzonder Transport

In verschillende takken van het huidige bedrijfsleven is bijzonder transport met enige regelmaat nodig. Hierbij moeten zware en brede goederen vervoerd worden van A naar B. Dit kan een lastig karwei zijn, aangezien u rekening moet houden met bepaalde wetten en regels die gelden in ons land. Ook moet u uiteraard over het juiste materieel beschikken. Bij Transport & Lifting Twenthe bieden wij u de juiste oplossingen. We vertellen u graag meer over bijzonder transport en hoe wij u als bedrijf hierin kunnen ondersteunen.

Bijzonder transport: wat u moet weten

Bijzonder transport is een vorm van totaallogistiek, waarbij zware, brede en lange goederen vervoerd moeten worden van A naar B. Deze goederen overschrijden de maximale afmetingen en gewicht, volgens de huidige wet en regelgeving van ons land. Belangrijk dus, dat bijzonder transport op een veilige manier plaats vindt. Voor zowel bijzonder transport over de weg als over water geldt: wees goed voorbereid, om uw logistieke project succesvol af te ronden.

Bijzonder transport over de weg

Zal uw bijzonder transport plaatsvinden over de weg? Dan is het belangrijk dat u rekening houdt met de wet- en regelgeving van het land. In Nederland geldt de Regeling Voertuigen. Dit betekent dat voertuigen, die gebruik maken van de openbare weg, moeten voldoen aan opgestelde regels op het gebied van een maximaal gewicht, breedte en lengte. Bij bijzonder transport zult u deze maximum hoogstwaarschijnlijk overtreden. Hiervoor moet een ontheffing worden aangevraagd. Ook moeten professionele transportbegeleiders uw logistieke project begeleiden, zodra bepaalde vastgestelde afmetingen bereikt worden.

Bijzonder transport over water

Ook voor bijzonder transport over water gelden bepaalde wetten en regels. Belangrijk dus, dat u hiervan op de hoogte bent. Zodra uw transport over de rijksvaarwegen vaart, en deze voldoet aan de zeven standaardvoorwaarden, veroorzaakt dit geen hinder of gevaar voor de overige scheepsvaart. Wel blijft bijzonder transport in dit geval (elektronisch) meldingsplichtig. Vaart u niet over rijksvaarwegen? Houd er dan rekening mee dat er wellicht andere regels gelden. Andere vaarwegbeheerders, zoals provincies, kunnen andere voorschriften opleggen op het gebied van bijzonder transport over water.

Bijzonder transport uitbesteden

Zoals u wellicht al door hebt, kan bijzonder transport erg ingewikkeld zijn. Zo moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden en bestaan er strenge regels en wetten. Een lastig karwei dus, vooral wanneer u niet beschikt over de juiste kennis en expertise.

Wilt u liever uw tijd en aandacht op andere taken binnen uw bedrijf richten? Geen probleem: het is mogelijk om uw bijzonder transport uit te besteden. Transport & Lifting Twenthe ontzorgt u graag op allerlei vlakken. Dankzij onze ervaring en expertise op het gebied van logistieke dienstverlening, nemen wij graag de rol als regisseur op ons. Dit bespaart u de nodige kopzorgen, tijd, maar ook kosten op de korte en lange termijn.

Wilt u profiteren van het uitbesteden

Andere services van Transport & Lifting Twenthe

Als logistieke dienstverlener kunt u bij ons terecht voor het uitbesteden van uw bijzonder transport. Maar wij bieden ook andere services aan, waar u als bedrijf van kunt profiteren.

Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van logistiek, weten wij hoe wij u bedrijf kunnen helpen en verbeteren. Zo ontwikkelt uw bedrijf zich door, waardoor u zult profiteren van een hoger rendement. Wij voorzien u daarom graag van ons deskundige advies, door uw huidige logistieke processen onder de loep te nemen.

Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor het huren van divers materiaal op het gebied van diverse logistieke processen. Zo bieden wij kranen en heftrucks aan, om uw logistieke project te laten slagen. Maar ook ander materiaal – zoals draglineschotten en rijplaten – om uw processen te ondersteunen.

Nog vragen?

Staat uw vraag er niet bij?
Neem dan contact met ons op.

Wat onderscheid jullie?
Wat ons als Twentenaren kenmerkt is het noaberschap: elkaar helpen en staan voor wat je zegt. Doorvertaald naar onze organisatie betekent dit betrouwbaarheid, loyaliteit, klantvriendelijkheid en ook vakmanschap. Niet in woorden, maar in daden.
Hoeveel jaren ervaring hebben jullie?

In het veelzijdige en dynamische wereldvak dat logistiek heet, hebben wij bewezen een kundige partner te zijn. Als dienstverlener in totaallogistiek, verhuur en ontwikkeling van logistieke concepten kunnen wij putten uit jarenlange ervaring.

Kunnen jullie ons volledig ontzorgen?

Ontzorgen staat bij Transport & Lifting Twente op nummer één. Zo kunnen wij als voorbeeld alle vergunningen en (douane)documenten voor u regelen. U kunt zich altijd volledig concentreren op uw kerntaken én uw business.

Wat kunnen we verwachten van jullie als partner?

'Een man een man, een woord een woord': bij Transport & Lifting Twente ervaart u dit in de praktijk. Afspraak is afspraak: u verwacht immers precisie-logistiek. Overigens werken wij uitsluitend met partners die ook logistieke excellentie nastreven.

Hoe kunnen we contact met jullie opnemen?

Bel ons kantoor
0548 820 970

E-mail ons
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Regisseur voor uw
logistieke behoefte

Twentse nuchterheid, daadkracht, een groot netwerk en
vele jaren ervaring. Met dit DNA is Transport & Lifting Twente
dé regisseur voor uw logistieke behoeften.
Contactgegevens

Bel ons kantoor
0548 820 970

E-mail ons
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


© Transport & Lifting Twenthe. Alle rechten voorbehouden.
Ontwerp en realisatie: Identiteit & Media.